Jag lever ett friskt liv med diabetes!

Balans mellan kost, rörelse och mentalt välbefinnande

Tänk om man skulle av misstag blanda ihop insulinen!!!!!!!!!!!!!!!

Kategori: Diabetes

Tänkte på i morse vad lätt det skulle vara om man var trött, tänkte på något annat eller bara blandade ihop sprutorna.  Vad händer om man skulle ta fel? Hu, är det någon av er diabetiker som råkat ut för det?

Kommentarer

  • Jennie säger:

    Hej!

    Först och främst lite beröm - jag älskar din blogg för att du tar upp bra saker och lämnar av dig högst användbara för oss med diabetes!!! :)

    Jag har diabetes typ ett sen två år tillbaka, och tack vare rätt kost (LCHF/GI) och träning behöver jag bara ta en spruta om dagen - kvällsinsulinet. Meeen... häromdagen tog jag fel. Jag satte vanligt insulin i benet, samma enheter som jag tar kvällsinsulinet (i mitt fall sju enheter). Det var dunkelt i rummet och jag hade tagit av mig glasögonen dessutom... så jag såg inte så mycket om man så säger. Kom på det just när jag tryckte av... shit, det här är inte Lantus...

    Jag blev låg, inte ohälsosamt lågt men ändå runt 3.5-snåret i flera timmar (?) och det var högst obehagligt... den natten fick jag käka smörgås och kex för att hålla sockret uppe, för det var lågt igen om en halvtimma... INTE KUL, rekommenderas därför INTE om du ska upp och jobba dagen därpå ;-) haha.

    Kram Jennie!

    2013-09-02 | 10:51:27
    Bloggadress: http://jennize.bloggplatsen.se
  • Helena säger:

    Min syster smessade mig härom morgonen: "Oops, idag blir det spännande! Istället för 20 tresiba råkade jag ta humalog istället. Pennorna är ju i stort sett likadana och jag var inte tillräckligt vaken att se det gula strecket i mörkret. Men nu är jag vaken!"

    Jag ringde henne varje timme hela förmiddagen efter det och till sist blev det lite komiskt att höra om allt hon fick trycka i sig för att hålla bs uppe. Normalt äter hon ganska strikt lchf men den här morgonen gick även alla utdaterade kex och chokladkakor från gamla julaskar åt. Hon var lite putt för "det var inte ens gott..." Men slutet gott, allting återställt till eftermiddagen. :-)

    2013-11-07 | 10:04:29

Kommentera inlägget här: